MISSÄ OIKEUS, MISSÄ VÄÄRYYS?

Money Laundry Records on aatteellinen label, jonka toiminnan tavoitteena on julkaista kotimaista musiikkia taiteellisia arvoja painottaen. Taiteelliset arvot? Suomalainen musiikkibisnes elää edelleen murroksessa ja arvokeskustelua on syytä jatkaa. Audiovisuaalisen tuotannon segmentissä toimivat samat markkinatalouden säännöt kuin muillakin toimialoilla. Edellä mainituista kapitalististisista lainalaisuuksista johtuen syntyy taloudellisia paineita, jotka ajavat suurimmat labelit panostamaan ulkomusiikillisiin arvoihin pyrkiessään maksimoimaan taloudellisen hyödyn ja optimoimaan panos-tuotto suhteen. Surullisina esimerkkeinä toimikoon radioiden soittolistat sekä Pop Idols ja Pop Star formaatit, joilla suolletaan toinen toistaan teennäisempiä tähtiä perus suomalaisen potuntervaajan ihmeteltäväksi.

Toimintamme indie-henkisyys asettaa luonnollisesti rajoitteet taloudellisiin resursseihin. Money Laundry Recordsia ylläpitävän MLR Musiikkiyhdistys ry:n tulostavoite on tasan plus-miinus-nolla, eli kaikki raha mitä yhdistykseen tulee sisään sijoitetaan rosterissamme oleviin yhtyeisiin/artisteihin. Toimintansa rahoituksen MLR Musiikkiyhdistys ry perustaa avustusten, lahjoituksien, levymyynnistä ja tapahtumista tulevien tuottojen varaan. Ota yhteyttä, jos koet olevasi samoilla linjoilla MLR:n kanssa ja et ole kovista ponnisteluista huolimatta onnistunut julkaisemaan elämää suurempia teoksiasi.

Lopuksi vielä siteeraus MLR poppoon suuresti arvostamalta Martti Innaselta:

"Jos minua kuoltuani sanotaan koko kansan taiteilijaksi, kuohuu vitutukseni vaahtona hautakummun kukkapuskille saakka. Silloin mikään ei ole mennyt perille."Kokkolassa 28.01.2005,

- Hog Hansson & Hank Passoja -